Auris Audiologisch Centrum Aurislogo

Solo-apparatuur

Voor kinderen die op school de leerkracht in het rumoer van de klas slecht kunnen verstaan is het mogelijk om solo-apparatuur aan te vragen. 
Wanneer uw kind de leerkracht niet meer goed kan volgen, kan het gebruik van solo-apparatuur een optie zijn. Er moet dan wel voldaan worden aan bepaalde voorwaarden. De audioloog kan u verder informeren over de voorwaarden die gelden voor de aanvraag van de solo-apparatuur. 

Solo-apparatuur bestaat uit een zender en een ontvanger. De zender is een kastje met een microfoontje. De leerkracht of spreker draagt dit om zijn hals of met een klip op de kleding. Uzelf of uw kind heeft een ontvanger aan het hoortoestel. Als u of uw kind geen hoortoestel draagt, dan zit een aparte ontvanger achter het oor. Solo-apparatuur zorgt ervoor dat het spreken rechtstreeks in het oor komt. Daardoor is het volgen van de spraak minder vermoeiend voor uzelf of uw kind. 

De solo-apparatuur wordt door de zorgverzekeraar in bruikleen gegeven. De zorgverzekeraar vergoedt de onkosten. Of dit van het eigen risico wordt afgetrokken, kunt u navragen bij uw zorgverzekering. 

De procedure voor de aanvraag van solo-apparatuur staat uitgebreid beschreven in de folder 'Solo-apparatuur'.

 

 

 • Aanmelden
 • Aanmelden

  U kunt zich aanmelden bij ons Audiologisch Centrum via onze website. Klik op deze link voor aanmelden tot 16 jaar. Voor aanmelden vanaf 16 jaar en voor volwassenen klikt op u deze link

 • Klachten en opmerkingen
 • Klachten en opmerkingen

  Wij doen er alles aan om onze dienstverlening zo goed en zorgvuldig mogelijk uit te voeren. Toch gaan er soms dingen mis. Wij horen het graag als u ontevreden bent. Hier leest u meer over klachten en opmerkingen.

  Als u kortgeleden één van onze audiologische centra heeft bezocht, zijn wij benieuwd naar uw ervaring. Daarom wordt aan een aantal van onze cliënten gevraagd mee te doen aan een onderzoek. Dit is een onderzoek naar de kwaliteit van onze dienstverlening. Het kan zijn dat u gevraagd wordt hier aan deel te nemen. Met uw ervaring kunnen wij de kwaliteit van onze diensten verbeteren. Zodat nieuwe cliënten hier in de toekomst van kunnen profiteren. Lees meer...

 • Uw privacy
 • Uw privacy

  Met persoonlijke gegevens gaat Auris zorgvuldig om. 

   Download deze folder om hier meer over te lezen. 

  Auris maakt gebruik van Zorgmail. Gegevens van cliënten worden altijd beveiligd verzonden. Meer informatie kunt u hier vinden.